Deelnemen

Schermafbeelding 2014-10-16 om 09.22.11

2019:

In 2018 hebben we twee succesvolle evenementen georganiseerd: het Cleveringa Concours en de Nederlands-Vlaamse pleitcompetitie. Ook in 2019 gingen beide evenementen weer van start! Het Cleveringa Concours heeft voor Leidse studenten op dinsdag 12 februari 2019 plaatsgevonden en de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie op woensdag 8 mei 2019!

Wij willen nogmaals feliciteren John Heller als winnaar van het Cleveringa Concours 2019, als eerstejaars heb je een verpletterende indruk achtergelaten op de jury, het bestuur en de andere deelnemers!

Als winnaar van de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie 2019 willen wij Thijmen van Hoorn nogmaals feliciteren, ook jij hebt ons weten te verbazen met het hoge niveau van pleiten. Een terechte winnaar!

Aanmelden voor de volgende pleitcompetitie vindt plaats via e-mail. Stuur je naam, afstudeerrichting, e-mailadres, CV en eventuele opmerkingen naar bestuursnvp@gmail.com. De casus wordt zo snel mogelijk naar je verzonden zodat je je goed kan voorbereiden. Meer informatie m.b.t. deze competitie volgt op deze site en de facebook!

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet!

2018:

13 februari 2018 werd voor de 22ste keer het Cleveringa Concours georganiseerd. De pleidooien van de Leidse rechtenstudenten werden beoordeeld door een deskundige jury afkomstig uit de advocatuur en de wetenschap.

Op 8 mei 2018 heeft ook de Nederlands-Vlaamse pleitcompetitie weer plaatsgevonden. Sandra Putting van Universiteit Leiden en Artuur Keukeleire van Universiteit Antwerpen streden in een zenuwslopende finale om de titel. Uiteindelijk wist Sandra de vakkundige jury het meest te overtuigen en kan zij zich dit jaar de Beste Pleiter van Nederland en Vlaanderen noemen!

2017:

Op 21 februari 2017 heeft het Cleveringa Concours plaatsgevonden. Het was een spannende, leerzame maar vooral leuke strijd tussen de Leidse rechtenstudenten. Uiteindelijk heeft Tim Hartman de bokaal in ontvangst mogen nemen.

Op woensdag 10 mei 2017, bij de Nederlands-Vlaamse pleitcompetitie, namen studenten uit Vlaanderen en Nederland het tegen elkaar op onder toeziend oog van een deskundige jury afkomstig uit de advocatuur en de wetenschap.

Advertenties